Blogolj!

Ellopták a 340 milliót érő italt

A sokszázmilliós lopáshoz nem kellett kamion, de még egy autó se. A 340 millió forint értékű ital, mindössze egy palack vodkát jelent. Igaz, ez a világ legdrágább vodkája. Persze nem elsősorban csak azital minősége miatt, hanem mert a készítéséhez három kiló ezüstöt és három kiló aranyat is fölhasználtak. Lehet, a vodka helyett inkább erre fájt a foguk a tolvajoknak…

Ellopták a világ legdrágább, 1,1 millió eurót (mintegy 340 millió forintot) érő üveg vodkáját egy koppenhágai gyűjteményből.

A drága italt a dán főváros Vesterbro negyedéből, a Café 33 bárból lopták el kedden hajnalban. A szórakozóhely tulajdonosa, Brian Ingberg szerint a Russo Baltique márkájú vodka egyedülálló a világon, értéke nyolcmillió koronára tehető, köszönhetően az üveg elkészítéséhez felhasznált három kiló aranynak és három kiló ezüstnek. Az üveg díszítéséhez ráadásul egy 1912-es Monte Carlo-i raliautó bőrbevonatát is felhasználták.

A bártulajdonos az üveget Oroszországból kölcsönözte egy Dartz Motorz Company elnevezésű, lettországi székhelyű cégtől, amely a világ legdrágább vodkáit és páncélozott személyautóit gyártja. A különleges szeszesital a rablás előtt hat hónapig volt Brian Ingberg 1200 üvegpalackból álló vodkagyűjteményének része.

A lopást jelentették a koppenhágai rendőrségnek. A biztonsági kamera felvétele szerint két maszkos, baseballsapkát viselő férfi lehetett a tettes - mondta a bártulajdonos.

A rablók rendelkeztek a bár kulcsával, az alagsorban lévő vodkamúzeum ajtaját pedig betörték. Kizárólag a Russo Baltique vodkát vitték magukkal, holott bármelyik másik darabját is ellophatták volna a gyűjteménynek. Igaz, azokban valószínűleg nem volt se arany, se ezüst…

 

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/46691/pics/lead_800x600.jpg
a világ legdrágább itala,russo baltique,színes világ,tolvaj,vodka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?