Blogolj!

Világhírű erotikus sztárfotós a zaklatási botrány újabb áldozata

Nem dolgozhat többé a vezető divatmagazinoknak, köztük a Vogue-nak és a Glamournak a szexuális zaklatással vádolt sztárfotós, Terry Richardson - számolt be róla a BBC News.

Richardsonnal a Condé Nast International amerikai médiacsoport szakított meg azonnali hatállyal minden kapcsolatot. A médiaóriás 143 magazint ad ki, köztük a Vogue, a Glamour, a GQ, a Vanity Fair és a Wired című népszerű lapokat. A lépésre azt követően került sor, hogy a Weinstein-botrány nyomán ismét előtérbe kerültek a modellek szexuális zaklatásával és kihasználásával vádolt fotós ügyei.

Richardson mindig tagadta, hogy bárkit szexuálisan zaklatott volna, vagy bárkivel megengedhetetlenül viselkedett volna. A divatfotós képviselője által kedden kiadott közlemény szerint Richardsonról köztudott volt, hogy erotikus töltetű képeket készít, de azt állította, hogy fotómodelljei akarata ellenére sohasem tett semmit, közös megegyezéssel vettek részt a munkában.

Richardson számos sztárral készített erotikus tartalmú fotókat, ő rendezte Miley Cyrus Wrecking Ball és Beyonce XO című videoklipjét is. Cyrus, aki meztelenül is feltűnt a klipjében, később arról beszélt, már megbánta, hogy ebbe belement.

2014-ben Emma Appleton brit modell írta felháborodva Twitterén, hogy Richardson szexért cserébe kínált neki Vogue-fotózást. Az eset után petíció indult annak érdekében, hogy a vezető magazinok ne alkalmazzák Richardsont.

Terry Richardson és az egyik állítólagosan zaklatott nő, Emma Appleton

A The Time szerint az amerikai Vogue közölte, hogy a továbbiakban nem terveznek közös munkát vele, de mások mellett a Rolling Stone, Harper's Bazaar és GQ továbbra is foglalkoztatta.

A fotós akkor a The Huffington Postban magyarázkodott, írásában netes pletykának és hamis vádaskodásnak nevezte a gyanúsításokat.

Az 52 éves Richardsonnal kapcsolatban ismét felszínre került szexuális zaklatási vádakkal először az október 22-én megjelent Sunday Times foglalkozott, amelyben újabb zaklatási esetekről nem számoltak be, viszont a régi ügyeket felidézték.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/44058/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,sztárfotós,terry richardson,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?